Uczniowie gotowali z Piotrem Polakiem
20 września w pracowniach gastronomicznych Powiatowego Zespołu Szkół nr 2 odbyła się pierwsza edycja warsztatów kulinarnych „Kuchnia Śródziemnomorska” prowadzonych przez Piotra Polaka - szefa kuchni z dużym doświadczeniem.

W warsztatach wzięli udział chętni uczniowie z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej.
Każdy z uczestników miał do przygotowania cztery potrawy, zgodnie z instruktażem perfekcyjnego szefa kuchni, były to:
• Mule w białym winie,
• Makrela z grilla,
• Sola w papilocie,
• Sałatka śródziemnomorska.
Warsztaty zakończyły się wspólną degustacją przygotowanych potraw. Młodzież wykazała duże zaangażowanie i zainteresowanie przekazywaną wiedzą przez profesjonalistów.
Bardzo dziękujemy Panu Piotrowi Polakowi za doskonałe przygotowanie pierwszej edycji warsztatów kulinarnych dla naszej młodzieży i z niecierpliwością czekamy na kolejną edycję.
Katarzyna Skubisz
(źródło: PZSnr2)