Wakacje z lokalnymi produktami. 23 czerwca startuje goczałkowicki Bazarek
Powiat Pszczyński i Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój zapraszają na Bazarek Lokalnej Marki Ziemi Pszczyńskiej. Kolejny raz podczas wakacji na terenie goczałkowickiego uzdrowiska nasi lokalni producenci, rolnicy i pszczelarze będę promować certyfikowane miody, sery, przetwory, sery i kosmetyki.

Bazarki będą odbywały się raz w miesiącu, zawsze w niedzielę. Rozpoczną się 23 czerwca, kolejne zostaną zorganizowane 28 lipca i 25 sierpnia w godzinach od 12.00-17.00. We wszystkie trzy niedziele w goczałkowickim uzdrowisku pomiędzy pawilonem „Wrzos” a budynkiem administracji swoje produkty będę promować: Uzdrowisko Goczałkowice-Zdrój, Kamila Wielewska „Nudel Ula”, Anna Hanslik, Gospodarstwo Bukowscy, Przewoźnikówka oraz Gospodarstwo Rolne Kamila i Krzysztof Mocek. W lipcu dodatkowo: BeEco Dobre z Natury, w sierpniu - Gospodarstwo Rolne Robert Spyra z Pszczyny. W lipcu i sierpniu - Kozia Rodzinka i Pasieka Tomala.
Na stoiskach będą m.in. wytwarzane w domowych zagrodach sery kozie i krowie, borowina i solanka z goczałkowickich złóż, naturalne miody, kosmetyki, swojskie makarony, domowe przetwory, w tym czosnek konfitowany, ogórki kiszone oraz syropy i soki malinowe. - Uzdrowisko to miejsce, gdzie już w poprzednim roku promowaliśmy lokalne produkty, które są siłą naszego regionu. W ten sposób mieszkańcy, ale i turyści mogą poznać nasze miejscowe specjały wytwarzane dzięki pasji i pracy ludzkich rąk - mówi Damian Cieszewski, członek Zarządu Powiatu Pszczyńskiego.
Wprowadzenie: Biuro Rzecznika Prasowego